Projekty zrealizowane w 2013 roku

Uprzejmie informujemy, że od czerwca do grudnia 2013r  Fundacja Teatru Muzycznego Capitol kontynuuje realizację edukacyjnego projektu kulturalnego pt. " koRepetycje muzyczne". W ramach projektu odbędzie się 5 audycji. Program przeznaczony  dla uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalistów będzie  realizował statutowe cele fundacji m. in. poprzez edukację kulturalną dzieci i młodzieży oraz rozbudzanie i rozwijanie zainteresowań artystycznych. Zadanie prowadzone  dzięki wsparciu Gminy Wrocław i we współpracy  z  Wydziałem Kultury UM we Wrocławiu (dotacja ze środków publicznychoraz Teatrem Muzycznym Capitol - audycje odbywają się  na Małej Scenie Teatru Muzycznego Capitol.

Serdecznie zapraszamy szkoły do udziału w programie.

Proponowane tytuły spotkań:

1. Jazz i piosenka.

2. Sambor Dudziński i jego instrumenty - sztuka intuicyjna.

3. Studio nagrań - współcześni kompozytorzy i ich utwory.

4. Rytm.

5. Patriotyczne nuty.

Koordynator projektu:

Joanna Żołędziowska - Fundacja Teatru Muzycznego Capitol - 71/789 04 69 , Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Na warsztaty artystyczne z udziałem artystów znakomitego wrocławskiego Teatru Capitol dla uczniów szkół gimnazjalnych, ponadgimnazjalnych oraz studentów zaprasza pierwszy miejski program antydyskryminacyjny WrOpenUp.

Zajęcia odbędą się 1 czerwca w godz. 14.30-21 i 2 czerwca w godz. 11-18 w teatrze Capitol. Złożą się na nie m.in. warsztaty z kompozycji tańca z Jackiem Gęburą, aktorstwa z Krzysztofem Wojdonem oraz interpretacji piosenki z Konradem Imielą. Uczestnicy będą się uczyć, w jaki sposób wykorzystywać teatralne, taneczne i wokalne środki wyrazu. - Czekamy na osoby nie biorące udziału w konkursie WrOpenUp, chcemy, by idea akceptacji różnorodności kulturowej rozprzestrzeniała się jak najszerzej - zachęca Oliwia Tarasewicz-Gryt, jedna z koordynatorów programu. W weekendowym kursie może wziąć udział łącznie 20 osób. Zajęcia są bezpłatne, dzięki jednemu ze sponsorów projektu WrOpenUp. Zapisy chętnych pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.. Liczy się kolejność zgłoszeń.

Sponsorem warsztatów jest

bnym 4cp

Dla wszystkich miłośników sztuki charakteryzatorskiej. Tym razem przenosimy się w krainę czarów i magii...

Co trzeba zrobić ?

Zaprojektować, wykonać i sfotografować charakteryzację postaci, według własnej interpretacji tematu: "Fairy tales- w krainie czarów i magii.?

W terminie do 07 maja 2013 r. przesłać na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
3 zdjęcia wykonanej charakteryzacji :
- 1 zdjęcie całej sylwetki
- 2 zdjęcia twarzy - z zamkniętymi i otwartymi oczami

Do wiadomości należy dołączyć wypełniony i podpisany kwestionariusz zgłoszeniowy na konkurs (skan).

Lista osób zakwalifikowanych do wielkiego finału zostanie ogłoszona 14 maja 2013 r. i opublikowana na stronie www.akademiafryzjerstwa.com.pl

UWAGA

20 kwietnia i 24 maja organizujemy warsztaty dla kandydatów na pierwszy rok Studium. Od godziny 9.00 do 13.00 odbędą się warsztaty aktorskie a od godz 14.00 do 17.00 warsztaty taneczne. Koszt warsztatów to 125 zł w kwietniu i 125 zł w maju. płatne do 17 kwietnia i do 21 maja na konto Fundacji Teatru Muzycznego Capitol 46 1500 1155 1211 5005 8573 0000. Chętnych prosimy o zapisy i kontakt z Fundacją.

4 lutego 2013

Premiera spektaklu dyplomowego słuchaczy III roku Studium Musicalowego Capitol pt. "MYTARSTWA" na Małej Scenie Teatru Muzycznego Capitol - następne spektakle: 5,18,19,20,21 lutego 2013 na Małej Scenie -ZAPRASZAMY - więcej na www.studium-capitol.pl

19 stycznia 2013

Uczniowie Szkoły Tańca Nowoczesnego Capitol wystąpili na "XIII Zimowych Spotkaniach Tanecznych - Kąty Wrocławskie 2013"