Projekty zrealizowane w 2014 roku

19 listopada 2014 Fundacja zrealizowała na Dużej Scenie Teatru im. Wandy Siemaszkowej w Rzeszowie spektakl z repertuaru Teatru Muzycznego Capitol pt. UMWUKA w reżyserii Jana Naturskiego.

14 listopada 2014r w Auli Politechniki Wrocławskiej Fundacja zorganizowała KONCERT "WIECZÓR Z CAPITOLEM" z udziałem artstów Teatru Muzycznego Capitol.

Fundacja zrealizowała oprawę muzyczną po uroczystości "Wielkiej Gali Dolnośląski Gryf - Nagroda Gospodarcza" w Teatrze Muzycznym Capitol w dniu 27 października 2014r. Wystąpił KWARTET  Beaty Wołczyk.

Realizacja KONCERTU PIOSENEK Z MUSICALU HAIR - w wykonaniu artystów Teatru Muzycznego Capitol - w ramach Międzynarodowego Szkolenia Motywacyjnego FM GROUP World w dniu 7 czerwca 2014r. Koncert odbył się na Polu Złotowym Stadionu Olimpijskiego we Wrocławiu.

Uprzejmie informujemy, że zajęcia w szkole tańca rozpoczynają się 15 września zgodnie z planem umieszczonym poniżej.

Na spotkanie organizacyjne zapraszamy rodziców/opiekunów uczniów w dniu 12 września - piątek o godzinie 16 w dużej sali baletowej ( szczególnie gorąco zapraszamy nowe osoby - będzie okazja porozmawiać z instruktorami, uzgodnić szczegóły i poznać miejsce .

PLAN  ZAJĘĆ

• Grupa 1 - przedszkolaki od 4-6 lat  -  środa od 16.30 do 17.30 /duża sala baletowa
  • Grupa 2 - dzieci od 7-10 lat   - czwartek od 16.30 do 17.30 / mała sala baletowa
    INSTRUKTOR : Katarzyna Małecka
  • Grupa 3a - młodsza od 10-12 lat  -  poniedziałek i piątek  od 16.00 do 17.30 / duża sala baletowa
  • Grupa 3b - starsza od 12-15 lat  -  wtorek i czwartek od 16.00 do 17.30 / duża sala baletowa
  • Grupa 4 - zaawansowana pow. 15 lat - poniedziałek od 17.45 do 19.15/ duża sala baletowa
    (i ewentualnie po uzgodnieniu -sobota od 11.00 do 12.30 / duża sala baletowa)
  • Grupa 4B - podstawy tańca jazzowego (pow. 15 lat) - środa od 16.00 do 17.30 / mała sala baletowa
    INSTRUKTOR : Piotr Małecki

Zastrzegamy sobie prawo zmian w planie zajęć ze względu na formowanie i liczebność grup - wszystkie zmiany będą konsultowane z rodzicami/opiekunami uczniów.

Zajęcia Szkoły Tańca Capitol odbywają się na salach baletowych w siedzibie Fundacji Teatru Muzycznego Capitol przy ul. Piłsudskiego 72 we Wrocławiu.

Dla nowych osób pierwsze zajęcia są gratisowe.

Przypominamy o konieczności podpisania Umowy o naukę dziecka w Szkole Tańca Capitol.

1. Zajęcia taneczne dla przedszkolaków od 4-6 lat

• Zajęcia odbywać się będą w małych grupach (do 10 osób) 1 raz w tygodniu - 60 min.
  • Opłata - 60 zł miesięcznie

2. Taniec nowoczesny dla dzieci od 7-10 lat

• Zajęcia odbywać się będą w małych grupach (do 10 osób) 1 raz w tygodniu - 60-90 min. ( do uzgodnienia)
  • Opłata - 60-100 zł miesięcznie

3. Taniec nowoczesny - Hip-Hop, Jazz Dance, Show Dance

• Zajęcia odbywać się będą w 3 grupach ( od 10-12 lat  i od 12-15 lat oraz grupa zaawansowana powyżej 15 lat) 2 razy w tygodniu po 2 godziny.
  • Opłata - 150 zł miesięcznie
  • Instruktor - Pan Piotr Małecki

4. Step dla młodzieży od 18 lat

• Zajęcia odbywać się będą 1 raz w tygodniu - 90 minut.
  • Opłata - 100 zł miesięcznie
  • Pedagog tańca - Pan Krzysztof Gliszczyński

5. Brodway Jazz dla młodzieży od 18 lat

• Zajęcia odbywać się będą 1 raz w tygodniu po 90 min.
  • Opłata - 100 zł miesięcznie
  • Pedagog tańca - Pan Krzysztof Gliszczyński

6. Taniec towarzyski dla dorosłych

• Zajęcia 1 raz w tygodniu - 90 min.
  • Opłata -100 zł miesięcznie
  • Instruktor - Pani Katarzyna Małecka

Pozostałe informacje po uformowaniu się grup i konsultacjach z uczniami i rodzicami/opiekunami.

Wrocławski Teatr Muzyczny T-ART rozpoczyna nabór na sezon teatralny 2014/2015

Poszukiwani kandydaci na stanowisko aktor/aktorka scen muzycznych oraz realizator światła i dźwięku.

Aplikacje na stanowisko AKTOR/AKTORKA:

• CV
  • 2 zdjęcia (portret, sylwetka)
  • demo wokalne dwóch dowolnych utworów

wymagania ze strony Teatru: wiek 23-32 lata, doświadczenie sceniczne oraz umiejętności wokalne i taneczne

Aplikacje na stanowisko REALIZATOR ŚWIATŁA i DŹWIĘKU:

• CV ze zdjęciem
  • doświadczenie koncertowo-spektaklowe

Zgłoszenia prosimy wysyłać do 25 sierpnia 2014 r. na adres Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Dla wybranych kandydatów zostanie przeprowadzony casting.
Do 31 sierpnia 2014 r. w zwrotnym mailu Teatr poinformuje o dokładnym terminie castingu i jego szczegółach.

Więcej informacji www.t-art.eu

Uprzejmie informujemy, że z powodu urlopów wakacyjnych pracowników Fundacji w lipcu i sierpniu  biuro/sekretariat  czynne będą w godz. od 10 do 14 w pilnych sprawach bardzo prosimy o kontakt mailowy - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W dniu 29 kwietnia2014 r. Fundacja wystawiła gościnnie na scenie Centrum Teatru, Muzyki i Tańca w Kutnie spektakl Teatru Muzycznego Capitol pt. "Moja ABBA"

W dniu 3 marca br Fundacja zrealizowała "Koncert Piosenek" ze spektaklu pt. Dżob na  Scenie Ciśnień Teatru Muzycznego Capitol. Prezentacja odbyła się w ramach Konferencji Strategia Impel.

Uprzejmie informujemy, że od stycznia do grudnia 2014r  Fundacja Teatru Muzycznego Capitol kontynuuje realizację edukacyjnego projektu kulturalnego pt. " koRepetycje muzyczne". W ramach projektu odbędzie się 10 audycji. Program przeznaczony  dla uczniów szkół podstawowych oraz gimnazjalistów będzie  realizował statutowe cele fundacji m. in. poprzez edukację kulturalną dzieci i młodzieży oraz rozbudzanie i rozwijanie zainteresowań artystycznych. Zadanie prowadzone  dzięki wsparciu Gminy Wrocław i we współpracy  z  Wydziałem Kultury UM we Wrocławiu (dotacja ze środków publicznych)  - audycje odbywają się  na Małej Scenie Fundacji Teatru Muzycznego Capitol.

Serdecznie zapraszamy szkoły do udziału w programie.

Proponowane tytuły spotkań:

Polskie Tańca Narodowe, Jazzowe improwizacje, Sambor Dudziński - sztuka intuicyjna, Studio nagrań,  Rytm-Perkusja-Repercussion, Patriotyczne nuty, Jak dawniej grano, Musical, Muzyka filmowa, Świąteczne kolędowanie.

Koordynator projektu:  Fundacja Teatru Muzycznego Capitol - 505-18-99-83 , Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

wroclawmiastospotkan

www.wroclaw.pl | www.kreatywnywroclaw.pl

Soir de Fete - Świąteczny wieczór

Spektakl taneczny w wykonaniu uczniów szkoły tańca Dance Passion z Francji i Szkoły Tańca Nowoczesnego Capitol.

Spektakl organizowany przez Alliance Francaise we Wrocławiu we współpracy z Fundacją Teatru Muzycznego Capitol oraz Teatrem Muzycznym Capitol w ramach wymiany młodzieży.

• Scena Ciśnień - 15 marca 2014 - godz. 19
  • bilety 25 zł

Zarząd Fundacji Banku Zachodniego WBK S.A. przyznał grant na dofinansowanie naszego projektu.
Z przyjemnością informujemy, że Fundacja Teatru Muzycznego Capitol otrzymała grant na realizację projektu  pt. "Przegląd twórczości zakazanej w PRL". Przekazana nam niniejsza darowizna jest udzielana  w ramach programu grantowego "BANK AMBITNEJ MŁODZIEŻY" organizowanego przez FUNDACJĘ BANKU ZACHODNIEGO WBK S.A. w porozumieniu z Bankiem Zachodnim WBK SA, który jest głównym donatorem Fundacji BZ WBK S.A.

fundacjabzwbk

Projekt "Przegląd twórczości zakazanej w PRL"jest realizowany we współpracy z Gimnazjum Nr 2 im. J. Mackiewicza we Wrocławiu i adresowany do młodzieży szkół gimnazjalnych i licealnych z terenu Wrocławia i okolic Wrocławia.

Biuro Fundacji Teatru Muzycznego Capitol - 505 189 983
Julita Woźniak, Menadżer ds. projektów - 607 303 068